Tekstvak: Tekstvak:

Paleis Nordeinde, Den Haag.

Den Haag

De koninklijke wandeling voert u door de residentiestad Den Haag. U staat stil bij enkele van de vroegere en huidige paleizen van de Oranjes en het statige Lange Voorhout. Tijdens deze wandeling wordt duidelijk hoe het hofleven het centrum van de stad mede heeft gevormd.

Tekstvak:

Eduard Manet, 1880.
Collectie: Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam.

Referenties

...uitstekende ontvangst en gewéldige, deskundige rondleider!

Rondleiding ‘Max Liebermann’ voor Stichting Vrienden van het Noordbrabants Museum, Kunstmuseum Den Haag, mei 2018.

 

...Compliment voor de mooie dag: prima organisatie en uitstekende rondleiding.

Preview Vrienden ‘Kokoschka: Mensen en beesten’, Museum Boijmans Van Beuningen, september 2013.

...Via deze weg willen we u bedanken voor de rondleiding door Verena Bakhuizen. Ze deed het met bijzonder veel kennis en passie.

Deelnemer rondleiding ‘The Rainbow Nation’, Lange Voorhout Den Haag, juni 2012.

...Hartelijk dank voor een mooie Haagsche Nacht!!!

Zakelijk manager De Mesdag Collectie, Museummnacht, september 2011.

 

 

 

 

Tekstvak:

 

KUNSTRONDLEIDING

                           ...met passie voor kunst en cultuur

Tekstvak: Tekstvak: Tekstvak:

© Kunstrondleiding, Verena Bakhuizen 2012-2022. Alle rechten voorbehouden.

verena@kunstrondleiding.nl   |   www.kunstrondleiding.nl   |   06-26688032

Tekstvak:

Kubuswoningen Rotterdam Blaak.

Rotterdam

In Rotterdam kunt u kiezen uit meerdere routes: een stadswandeling door het moderne centrum met de kenmerkende wederopbouw architectuur en langs de sculpturen aan de Westersingel of een route door het historische Delfshaven. Het was vanuit Delfshaven dat de vermaarde Pilgrim Fathers in 1620 richting Amerika vertrokken. Hiervan getuigt onder meer de Pelgrimvaderskerk. Als zeehaven voor het naburige Delft had Delfshaven ook kuipersrechten. Zo staan er aan het water nog altijd korenmolen De Distilleerketel en brouwerij De Pelgrim.

Tekstvak:

Hofjeswoningen, Leiden.

Leiden

Leiden met zijn vele grachten en hofjeswoningen is vol verrassingen. Bij de wandeling door het historische centrum van deze lakenstad en  oudste universiteitsstad van Nederland ligt de nadruk op de architectuur. In de geboorteplaats van Lucas van Leyden, Jan van Goyen, Rembrandt van Rijn en Gerrit Dou speelt beeldende kunst uiteraard een belangrijke rol. Door de stadswandeling uit te breiden met een bezoek aan Museum De Lakenhal leert u ook die kant van Leiden kennen.

Stadswandeling

Een stadswandeling is een sportieve manier om een stad beter te leren kennen. De routes voeren langs opvallende architectonische objecten, historische locaties en sculpturen in de openbare ruimte. 

Ik bied stadswandelingen aan in Leiden, Den Haag, Voorburg, Delft, Schiedam, Rotterdam en Dordrecht. Deze wandelingen kunnen desgewenst gecombineerd worden met een museumbezoek, rondvaart, lunch of high-tea. In overleg stel ik graag een passend programma voor u samen voor een dagdeel of zelfs een hele dag.  

Lange Haven, Schiedam.
Foto: Ronald van den Hurk.

Schiedam

Schiedam staat bekend om haar jeneverproductie - Ketel 1 is nog altijd in gebruik. Minstens zo bekend zijn de hoogste molens ter wereld die hier al eeuwen het graan voor de jenever malen. Een wandeling langs de Lange Haven, rivier de Schie en de ruïne van het in 1270 opgetrokken kasteel van gravin Aleida geven een goede indruk van de vroegere welvaart in de stad.

Wie kent niet François Haverschmidt, alias Piet Paaltjens, Ida Gerhardt en Annie M.G. Schmidt? Beroemde figuren, die u voor gingen en verbonden zijn met lokale geschiedenis.